Mark Rijs

Biografie

Al vanaf jonge leeftijd komt Mark (1986) in aanraking met muziek. Als klein jongentje is Mark een vrolijk kind, wat gek is op dansen en muziek. Als hij zijn eerste stapjes gaat maken, krijgt hij van de opa’s en oma’s een drumstel en gitaar. Ook de microfoon van opa is voor Mark een gewillig doelwit. Met gitaar, drumstel, de microfoon van opa en de muziek van De Havenzangers aan en je had gegarandeerd een feestje met de jonge Mark.

Als Mark 18 jaar oud is besluit hij om te gaan zingen. Zijn deelname aan het Leids Levenslied levert hem een meer dan verdienstelijke 3e plaats op. Ondertussen treed Mark al veelvuldig op en is het tijd geworden om de studio in te duiken, om eigen materiaal op te nemen, bij producer Manfred Jongenelis. Door de jaren heen volgen vele succesvolle singles en zelfs een CD.

In het land is Mark al geen onbekende meer. Zijn singles ‘Leef je eigen leven’, ‘Laat mij bij haar’, ‘Oh mon Amour’ , ‘Laat ze maar praten’, Zing en geniet, Als ze danst en Doenja zijn stuk voor stuk hits in het land. Bij de radio- en Tv zenders is Mark een graag geziene gast.